szerző:
hvg.hu

Azzal is megfenyegette az amerikai stábot, hogy rájuk hívja a rendőröket, ha tovább kérdezősködnek.

Ahogy korábban megírtuk, és ahogy az a Hír TV videójából kiderült, Mészáros Lőrinc nem volt hajlandó válaszolni a Vice News Tonight újságírójának, Hind Hassannak, amikor – még a kampány idején – azt próbálta megtudni tőle, vajon miért őt tartják Magyarország legkorruptabb emberének.

Az HBO műsorának stábja többször is kereste a felcsúti polgármestert, interjút kért tőle, de választ sosem kaptak. Ezért próbálták meg az egyik márciusi felcsúti képviselő-testületi ülésen elcsípni. Ez volt az az alkalom, amikor Mészáros azt mondta az amerikai újságírónak, hogy "menjen haza a saját országába, és ott kérdezősködjön".

Ez a jelenet kimaradt végül a Vice riportjából, egy most felkerült videóból azonban – amelyet a 444.hu szúrt ki –, kiderül, hogy Mészáros még azzal is fenyegette az újságírót és munkatársait, hogy rájuk hívja a rendőrséget, ha nem ülnek le az üléstermen kívül.

"Kérem, hogy üljenek le, és ne ide, a számba üljenek, mert itt testületi ülés lesz" – közölte Mészáros, aki le is sorosbérencezte Hassant.

Erre Hassan úgy reagált, hogy Orbán jó barátjának tehát mindenki, aki feltesz neki egy kérdést, Soros-bérenc. "Nem, nem, nem, nem. De önök valószínűleg azok" – hangzott a válasz.

Mészáros ez után jelentette ki, hogy ha nem ülnek le, zavarják az ülést, kihívja a rendőrséget, és kikísérteti a stábot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Bírák, ne féljetek, csatlakozzatok!"

"Bírák, ne féljetek, csatlakozzatok!"

Sokan elveszítik állásukat az autóiparban, mások viszont örülhetnek

Sokan elveszítik állásukat az autóiparban, mások viszont örülhetnek

Túl kevés a víz a Dunában, emelték a paksi atomerőmű intézkedési tervének fokozatát

Túl kevés a víz a Dunában, emelték a paksi atomerőmű intézkedési tervének fokozatát

Földgázimport: a lengyelek leváltak a Gazpromról

Földgázimport: a lengyelek leváltak a Gazpromról

Egy diák volt a kercsi gyilkos

Egy diák volt a kercsi gyilkos

Programozással törnének ki a romák a szegénységből

Programozással törnének ki a romák a szegénységből