szerző:
hvg.hu

Az LMP társelnöke szerint Orbán azt játssza, hogy civilizációk harca zajlik, miközben a valós probléma az, hogy a magyar iskolákban nincsen fűtés. Korábban arról beszélt, hogy attól tart, a miniszterelnök börtönbe zárja, most azt mondja, mivel intenzív ellenzéki tevékenységre készül, minden benne van a pakliban.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

400 ezren szavaztak az LMP-re. 400 ezer okom van, hogy folytassam – jelentette ki az Indexnek adott interjújában Szél Bernadett, a párt társelnöke.

Szél elmondása szerint Orbán Viktor harci kedvét szemernyit sem csökkentené egy ellenzéki visszavonulás vagy parlamenti bojkott, annál inkább telekürtölné a médiáját, hogy neki itthon tényleg nincs ellenfele.

Márpedig én sok mindenre hajlandó vagyok Orbán ellen, hogy megmutassuk, itthon is van ellenfele

– jelentette ki az LMP társelnöke. Szél úgy véli, kétségtelenül másfajta ellenzéki politika kell a parlamentben is, mint az elmúlt négy évben.

Hadházy Ákos lemondásáról szólva azt mondta “Ákos ezt már korábban kilátásba helyzete. Én viszont nem szeretném, hogy magával ragadjon ez az általános letargia. Sok mindent át kell gondolnia az ellenzéki vezetőknek, de nem távozhat mindenki. 2,6 millió szavazó voksolt az ellenzékre, nem hagyhatjuk cserben őket.”

Orbán újbóli kétharmadjára reagálva azt mondta, “az egész ellenzék felelőssége, hogy belecsúsztunk a visszalépés vitába. Ez is hozzájárult a kétharmadhoz.” Szerinte ugyanakkor nem szabad elfeledni, hogy az LMP sok szavazót maga mellé állított a bizonytalanok táborából, 140 ezerrel növelték a szavazataik számát 2014-hez képest, ilyen bővülésről pedig nem mindenki tud beszámolni.

A kampányra visszatérve úgy fogalmazott, az utolsó hetekben, amikor sok volt a bizonytalan döntés, a szavazók világos útmutatás helyett egy nagy katyvaszt láttak.

Az interjúban Sallai és Hadházy összetűzése is szóba került, mire Szél azt mondta, “a megítélésem szerint Sallai viselkedése bőven túlmutat azon, ami belefér bármilyen jogi vagy politikai keretbe”.

Az Index is kérdezte, tart-e még attól, hogy Orbán börtönbe zárja. Szél Bernadett erre úgy felelt, “minden benne van a pakliban. Mivel intenzív ellenzéki tevékenységre készülök, fel vagyok készülve mindenre. Ne várjunk sok jót, Orbánék kvázi első dolga volt az új ciklusban, hogy elkezdtek listázni civileket, egyetemi oktatókat.”

(...) Orbán azt játssza, hogy a civilizációk harca zajlik, miközben a valós magyar probléma az, hogy a kisiskolában nincs fűtés. Mi az LMP-ben ki fogjuk mondani, hogy az utóbbi az igazi probléma, bármit is mond Orbán. Nem félek kimondani, nem fogok megfutamodni, nem félek Orbántól.

A Figyelő ominózus cikkét ugyancsak véleményezte, mint mondta, ő és Ungár Péter is elutasít mindenfajta listázást. A lista pedig nem az LMP, hanem a Fidesz és Orbán Viktor politikájába illeszkedik – tette hozzá Szél Bernadett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!