szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BKK volt vezetője szerint tudna mit tenni a közlekedési cég.

Írtunk nemrég az RTL Klub Híradójának nyomán a 100E reptéri járatról, amelyiken annyian vannak, hogy egy utas rosszul lett. Gyakoriak a zsúfoltság okozta rosszullétek, a szombati eset után mentőt is kellett hívni az utashoz a reptérre.

A 100E busz a Deák térről indul, 900 forint rá a jegy, a belvárosban még egy helyen áll meg, és bő fél óra alatt ér a reptérre. Sokan kénytelenek állni, az ülőhelyek gyorsan megtelnek. Vitézy a közösségi oldalán azt írja:

Teljesen méltatlan egy európai fővároshoz, ahogy a BKK a 100E-t működteti. Nem újdonság, hogy robbanásszerűen nő a Budapestre érkező turisták száma. A budapestihez hasonló forgalmú prágai reptérre 5 percenként járnak a buszok már.

Felteszi a kérdést, miért nem történik semmi. „Lehet a reptérre és a nekik nagy bevételt jelentő taxislobbira és minibuszlobbira fogni ezt, ismerem a narratívát, van benne igazság, de azt is pontosan tudom: a BKK-nak ennél több eszköz van a kezében. Sűrítsék be a járatot és ha a reptér nem engedi be a sorompón a buszokat, akkor legalább mindenkinek világos lesz, ki a felelős. De persze jó eséllyel végül ez nem történne meg, a taxisok és a kisbuszosok kénytelenek lennének megbarátkozni azzal: az emberek tömegközlekedni akarnak. És ez jó.”

(Vitézy korábban is megfogalmazta már fenntartásait a járattal kapcsolatban

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Ön is elvárások csapdájában vergődik? Van remény a szabadulásra

Ön is elvárások csapdájában vergődik? Van remény a szabadulásra

Ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben a koronavírus brazil mutációja

Ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben a koronavírus brazil mutációja