szerző:
hvg.hu

Vissza kell fizetniük a felvett kampánytámogatás egy részét, ezért gyűjtést indítanak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Úgy alakult, hogy nekünk is vissza kell fizetnünk 25 millió forintnyi kampánypénzt. Azért, mert 25 helyen nem érték el az egyéni jelöltjeink a 2-2 százalékot.

Természetesen ezeket a jelöltjeinket ezért kivégezzük majd, hogy tanuljanak belőle"

– írták a felhívásukban.

Ahogy korábban megírtuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a támogatást nem elsősorban a kampányolásra, inkább közösségi projektekre költötte. Legutóbb az egyik pécsi hotel tűzfalára elkészített festményt mutattuk be, a többit itt lehet böngészni.

Az Együtt is hasonlóan járt, Juhász Péteréknek azonban jóval többet, 150 millió forintot kell visszafizetniük, mivel nem sikerült megszerezniük a listás szavazatok 1 százalékát. Ők legutóbb május 3-án adtak hírt a gyűjtésük állásáról, akkor még 12,5 millió forint hiányzott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!