szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Családügyi konferenciát szervezett a Kopp Mária Intézet, itt Purebl György pszichiáter arról beszélt, a család védelmet adhat a mentális betegségekkel szemben. Velkey György kórházszövetségi elnök pedig a gyerekbarát kórházakat dicsérte – igaz, ezekből elkelne több is. Skrabski Fruzsina szerint pedig a közösség segít, hogy a házastársak ne váljanak el.

Családügyi konferenciát rendezett a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) a család nemzetközi napja alkalmából. Elhangzott, a magyar kormány egyetért azzal, hogy a családok járulnak hozzá a leginkább a fenntarható fejlődéshez. Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese szerint

a mentális betegségek világviszonylatban is egyre nagyobb elterjedése arra utal, hogy a családban rejlő erők védelmet adhatnak ezekkel szemben,

és a közösségi kultúrák ezt jól ki is tudják használni. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség főigazgatója a nemrég elindított családbarát kórház, illetve kórházi osztály díjakról szólva úgy vélte, hogy részben ennek az elismerésnek köszönhetően az egészségügyben, így például a gyerekosztályokon vagy a szülészeteken is egyre jobban jelen van a családbarát kultúra. (Igaz, tehetjük hozzá, van hova fejlődni ezen a téren, számos gyerekosztályon egy kis vasszéken húzzák meg magukat a szülők.)

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke, a Kincs névadója, Kopp Mária orvos lánya szerint közösség kell ahhoz, hogy párt találjunk, hogy össze tudjuk egyeztetni a családot és a munkát, hogy egy anya ne maradjon egyedül, hogy adott esetben ne váljanak el a házastársak, és közösség kell ahhoz is, hogy boldog gyerekek, majd felnőttek legyünk – mondta az egyebek mellett párkereső, vándorbölcső, vagy babazászló programokat is elindító mozgalom vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök

Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök