szerző:
hvg.hu

A MÁV esete a XXI. századdal. Rövid tanmese a mai Magyarországról.

A 444 egyik olvasója, a kalandos nevű Pomi hónapok óta jelenti a lapnak, hogy a ceglédi vasútállomáson lévő 3 jegyautomata egyikénél nem lehet bankkártyával fizetni. A hibát a mai napig nem javították ki, Pomi pedig ideges, mert a reggeli rohanásban elég nehéz jegyhez jutni, a készpénzes fizetés lassú, torlódnak az emberek.

Érdeklődött a MÁV-nál, mi az ok, választ nem kapott. A lap azonban utánajárt, hogy mi történt. A MÁV által korábban beszerzett jegyautomaták POS-terminálja, az a rész, amelyik a bankkártyás fizetést kezeli, szinte javíthatatlan. A POS-készüléket beszállító cég csődbe ment, felvásárolták, az eszközök gyártása leállt. Így hiba esetén, ha alkatrészpótlásra volna szükség, nem tudják ezeket megszerelni. Magukat az automatákat egyébként a magyar Aquis szállította a MÁV-nak, de a POS-terminálokat nem ők gyártották.

A MÁV a lapot arról tájékoztatta, 128 jegyautomata üzemel országosan, ennek többsége régi típusú, de jönnek az újak, már kiírták a tendert az év elején 375 új automata beszerzésére, amelyből 275 készpénzt is tud fogadni, bankkártyát pedig mindegyik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!