szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Zsolt államtitkárról és feleségéről a kampányhajrában állította azt a Magyar Nemzet, hogy egy olyan offshore cég igazgatói, amelynek számláján 1,2 milliárd forintnyi pénz van. Nyomoznak.

Az államtitkár tagadott mindent, szerinte semmi köze az offshore cég számláján lévő 1,2 milliárdhoz. A HírTV azonban most azt írja, nyomoznak Szabó Zsolt országgyűlési képviselő offshore számlája ügyében. A csatorna a Központi Nyomozó Főügyészségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy:

a megkeresésében megjelölt ügyben a Központi Nyomozó Főügyészségen - a feljelentés kiegészítésének elrendelését követően - nyomozás indult.

A korábbi hírek szerint a számla Belize-ben van, vagyonnyilatkozata alapján feleségével négy cégben is benne van, de ezeknek forgalma nem indokol ekkora bevételt. 2010-ben Orbán azt mondta egyébként, hogy:

Le fogjuk győzni az offshore-lovagok praktikáit, és az érdemtelen állami kifizetéseket.

A botrány azonban nem ártott Szabónak, az április választáson megnyerte körzetét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba