szerző:
hvg.hu

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea lakásán fellelt cégbirodalom után egy újabbra, bár kétségkívül kisebbre bukkantunk az új erőforrás miniszter környezetében.

Kásler Miklós Várfok utcai lakcímére 2001-ben jegyezték be a járóbeteg-ellátással foglalkozó Ars Aesthetica kft, amely azóta is ott működik, ügyvezetője a miniszter, és tulajdonos benne rajta kívül a fia, Kásler András Miklós is.

A vállalkozásnak nincsen honlapja, ezért a Google - tévesen - elsőre a hasonló nevű Aesthetica szépészeti magánklinikára irányítja a keresőt, csak telefonos érdeklődésünkből derül ki, hogy a kinevezéséig az Országos Onkológiai Intézetet vezető, plasztikai sebész végzettséggel is rendelkező miniszternek nincs köze a nagy, vidéki rendelőkkel is bíró szépészeti központhoz.

Igaz, a profil hasonló: Kásler Miklós vállalkozásának is plasztikai sebészet a profilja. Pontosabban csak volt, amikor ugyanis telefon vagy egyéb elérhetőség híján a szomszéd lakásba bejegyzett, ugyancsak szépészeti beavatkozásokkal foglalkozó „klinika” számán érdeklődtünk a miniszter rendelőjéről, sajnálattal közölték, hogy az - Kásler Miklós elfoglaltsága miatt - már nem vállal pácienseket. (2017-es beszámolóját még nem adta le a kft, de 2016 még szerény, 2,1 millió forintos árbevételt és 1,2 millió forint adózott nyereséget produkált.)

A szomszédban felhívott, zsírleszívással, anyajegy- és tetoválás-eltávolítással, valamint hasonló szépészeti kezeléssel foglalkozó rendelő, illetve a címre bejelentett vállalkozás, az Ultra-Lézer Kft dr. Lányi Cecíliáé. A bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos Kásler Miklós volt felesége, közös fiuk, András a miniszter üzlettársa az Ars Aesthetica Kft-ben.

Lányi Cecília rendelőjének egyik kelendő szolgáltatását, a végleges szőrtelenítést egy a honlapján található videón egy olyan fiatal nő reklámozza, aki megszólalásig hasonlít a miniszter menyére, a Corvinus Egyetem marketing tanszékén tanító Kásler Tina Tímeára.

Az 1988-as születésű nő nem mellesleg társtulajdonosa annak a luxusautók bérbeadásával foglalkozó Excellent VIP Rent kft-nek, amelynek székhelyét a miniszter lakásának/rendelőjének másik szomszédjába jegyezték be. A 2009-ben alapított vállalkozás másik tulajdonosa Kásler András, de a cégben néhány hónapig az édesanyja, Lányi Cecília is tulajdonos volt, az anyósa dr. Őszi-Tóth Teréz pedig még most az.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját Kínában – videó

Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját Kínában – videó

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

A bírók kiborultak Handóra: "Most nem a lóláb, az egész ló kilógott"

A bírók kiborultak Handóra: "Most nem a lóláb, az egész ló kilógott"

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

A magyar kormány nem örül a terrorizmus elleni európai fellépésnek

A magyar kormány nem örül a terrorizmus elleni európai fellépésnek

Lefújták Radics Gigi arénás koncertjét

Lefújták Radics Gigi arénás koncertjét