szerző:
hvg.hu

A 29 éves autista fiatalembert egy parkban verték meg, ott találtak rá a mentősök súlyos sérülésekkel. A rendőrök elfogták az elkövetőt.

Brutálisan megvertek egy dunaújvárosi autista fiatalembert - írja a Bors. Péter hétfőn a Széchenyi Parknál sétált, amikor az elkövető megtámadta. 

Testvére délután látta otthon utoljára, a barátnője este tíz óra felé kereste, de nem találta sehol. Éjfél után azonban már a mentők keresték a városháza környékén, miután valaki bejelentette, hogy súlyos sérülésekkel, magatehetetlenül fekszik a földön, és azonnali ellátásra szorul. A mentősök a helyi kórházba szállították, rendkívül súlyos állapotban, a fiú azóta az intenzív osztályon fekszik, mesterséges altatásban.

A 29 éves Pétert brutálisan megverték, koponyája hosszirányban eltört, bal füle félig leszakadt, jobb szemének vonalában pedig felszakadt a bőr. Vérömleny keletkezett az agyában, és a csigolyája is megrepedt, de az orvosok szerint fel fog épülni.  

Az eset a parkban történt, amit a növényzet ugyan takart a kamerák látószöge elől, ám a rendőrségnek azóta sikerült megtalálnia a tettest. A 36 éves férfit kihallgatták, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A Bors úgy tudja, az elkövető ok nélkül verte meg a sértettet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!