szerző:
hvg.hu

Tarlós István saját elmondása szerint még kéreti magát.

Orbán felkérte a folytatásra, de  még fontolgatja, hogy 70 évesen ismét elinduljon a főpolgármesteri posztért – nyilatkozta az Indexnek Tarlós István főpolgármester.  Ha mégis vállalja, megszüntetné a BKK-t, és a Közbeszerzési Kft-t. Azt javasolja, mégis egyszerre újítsák fel a Lánchidat és az Alagutat. Elképzelhető az is, hogy nem lesz mobilgát a vitás Római-parti szakaszon, és elővenné az agglomeráció és a főváros közös tömegközlekedésének gondolatát.

A margitszigeti tenisz-csarnokkal kapcsolatban kijelentte, azt tanácsolta a Tenisz Szövetség vezetőjének "ne próbálkozzon megint suttyomban elfogadtatni valamilyen törvényt a parlamentben, amit aztán se a főpolgármester, se a miniszterelnök, se a köztársasági elnök nem támogat, mert ennek semmi értelme nincsen."

Szerinte erős túlzás, ha az ellenzék a parlamenti választások eredményei alapján azt hiszi, hogy kétharmada van a fővárosban. Tarlós ezért bizakodik a győzelemben: „Mások a körzethatárok, mint a parlamenti választáson, és a polgármester-választás is sokkal inkább személyre szóló.” Életszerűtlennek tartja  a gyakorlatban a teljes ellenzéki összefogást. „Ezeknek a kis pártoknak nincs semmi önálló politikai identitása. Hat-nyolc pártból álló koalíció nem működik sehol a világon.” – mondja a főpolgármester.

Szerinte a „ logika és az életszerűség” is  azt diktálja, „hogy a kormány az eddigieknél is több pénzt kell hogy szánjon a fővárosra, amennyiben az a politikai koncepció, hogy a Fidesz Budapesten erősödjön.” Azt is mondta, kiváló a kapcsolata Fürjes Balázzsal, a fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárral, a 3-mas metró felújítása pedig rendben megy.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et