szerző:
hvg.hu

A tüntetések egyik szervezője, Homonnay Gergely szerint nyáron nem lehet tömegeket megmozgatni, de pár hónap múlva folytatják. Dolgoznak egy civil mozgalom létrehozásán is.

Ősszel mindenképpen folytatják az akcióikat - mondta a Zoom.hu-nak Homonnay Gergely, a Mi vagyunk a többség tüntetéssorozat egyik szervezője. Bár a parlament nyáron elfogadja a sokat támadott Stop Soros törvénycsomagot és az Alaptörvény-módosítást is, ekkorra nem szerveznek tüntetést.

Homonnay azt mondja,

"nem gondolom, hogy nyáron az utcára lehetne vinni az embereket, ráadásul az is teljesen természetes, hogy a kezdeti fellángolás után kevesebben mozdulnak meg egy ügyért."

A korábbi tüntetéseket nem tartja értelmetlennek:

"összehoztuk az embereket – például a sétával, amit szociálpszichológusok tanácsoltak, ám ami miatt nagyon sok ellenzéki hangadó támadott bennünket. Az a jobbikos és az a ballibsi – jómagam is az vagyok –, aki kint volt, és netán megfogta egymás kezét, többet már nem lesz hajlandó gyűlölködni."

Egy civil mozgalom alapításán dolgoznak, a Mi vagyunk a többség alapjain. Korábbi elemzésünkben írtunk arról, a tüntetéshullám kifulladóban van. Mikecz Dániel, a Republikon Intézet mozgalomkutatója arról beszélt, törvényszerű volt a tüntetéssorozat kifulladása, ahhoz pedig, hogy újra tízezrek menjenek utcára, kellene egy ügy.

„Új sérelemre van ehhez szükség, a belebegtetett Alaptörvény-módosítás ilyen lehet”

– mondta korábban Ma már látszik, ez nem lesz apropó. Mikecz szerint az oktatás is lehet tüntetést kiváltó ügy, ha Kásler Miklós minisztersége alatt megindul a kereszténydemokrata nevelés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Így jön össze a giccses karácsonyi reklám a Brexit-drámával

Így jön össze a giccses karácsonyi reklám a Brexit-drámával

Macedóniában vizsgálják, kinek a segítségével szökött meg a volt miniszterelnök

Macedóniában vizsgálják, kinek a segítségével szökött meg a volt miniszterelnök

Nézze meg az elmúlt három év legszebbként díjazott budapesti épületeit

Nézze meg az elmúlt három év legszebbként díjazott budapesti épületeit

Bíróság: Vissza kell adni a CNN tudósítójának fehér házi belépőjét

Bíróság: Vissza kell adni a CNN tudósítójának fehér házi belépőjét

Összerakták, hogy jöhetett Magyarországra Gruevszki

Összerakták, hogy jöhetett Magyarországra Gruevszki