szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tüntetések egyik szervezője, Homonnay Gergely szerint nyáron nem lehet tömegeket megmozgatni, de pár hónap múlva folytatják. Dolgoznak egy civil mozgalom létrehozásán is.

Ősszel mindenképpen folytatják az akcióikat - mondta a Zoom.hu-nak Homonnay Gergely, a Mi vagyunk a többség tüntetéssorozat egyik szervezője. Bár a parlament nyáron elfogadja a sokat támadott Stop Soros törvénycsomagot és az Alaptörvény-módosítást is, ekkorra nem szerveznek tüntetést.

Homonnay azt mondja,

"nem gondolom, hogy nyáron az utcára lehetne vinni az embereket, ráadásul az is teljesen természetes, hogy a kezdeti fellángolás után kevesebben mozdulnak meg egy ügyért."

A korábbi tüntetéseket nem tartja értelmetlennek:

"összehoztuk az embereket – például a sétával, amit szociálpszichológusok tanácsoltak, ám ami miatt nagyon sok ellenzéki hangadó támadott bennünket. Az a jobbikos és az a ballibsi – jómagam is az vagyok –, aki kint volt, és netán megfogta egymás kezét, többet már nem lesz hajlandó gyűlölködni."

Egy civil mozgalom alapításán dolgoznak, a Mi vagyunk a többség alapjain. Korábbi elemzésünkben írtunk arról, a tüntetéshullám kifulladóban van. Mikecz Dániel, a Republikon Intézet mozgalomkutatója arról beszélt, törvényszerű volt a tüntetéssorozat kifulladása, ahhoz pedig, hogy újra tízezrek menjenek utcára, kellene egy ügy.

„Új sérelemre van ehhez szükség, a belebegtetett Alaptörvény-módosítás ilyen lehet”

– mondta korábban Ma már látszik, ez nem lesz apropó. Mikecz szerint az oktatás is lehet tüntetést kiváltó ügy, ha Kásler Miklós minisztersége alatt megindul a kereszténydemokrata nevelés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!