szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja azt a két 16 éves fiatalt, akik tavaly ősszel megkéseltek egy hajléktalan férfit Győrben.

A két fiatal a vád szerint 2017-ben költözött Győrbe, ősztől közös háztartásban éltek, és ugyanabba a középiskolába jártak. Alkoholt rendszeresen, nagymértékben fogyasztottak.

2017. szeptember 28-án éjjel Győrben a fiatalok ittas állapotban odamentek egy padon alvó hajléktan férfihoz. Egyikük lerúgta a padról, majd mindketten testszerte bántalmazták, aztán elvették a zsebkését, okiratait, a gyógyszereit és a használati tárgyait, majd elfutottak. A sértettnek ekkor könnyű sérülései keletkeztek.

Néhány nappal később, ugyancsak éjjel, a vádlottak több mint egy liter tömény szeszes ital elfogyasztása után ismét megpillantották a sértettet. Rugdosni és ököllel ütlegelni kezdték, majd – miután a padról felkelt – a fiatalabb elkövető a sértettől korábban eltulajdonított zsebkéssel hétszer megszúrta a felső testét. Aztán a vérző sértettet sorsára hagyták, és szórakozni mentek.

Az 52 éves sértetthez egy közeli éjjel-nappali üzlet dolgozói hívtak segítséget. Kórházba került, ahol megállapították, hogy az állapota életveszélyes, mivel a szúrások közül kettő is a mellüregbe hatolt, egy pedig a hasüreget nyitotta meg, belső sérüléseket okozva. A sértett sérülései műtéti beavatkozás nélkül a sértett halálához vezettek volna.

Az ügyészség a terhelteket emberölés kísérletével, valamint súlyos testi sértéssel, kifosztással és okirattal visszaéléssel vádolja. A fiatalkorú elkövetők előzetes letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Búcsút vesz a NASA űrszondája a 321 millió kilométerre lévő aszteroidától, lassan elindul a Föld felé

Búcsút vesz a NASA űrszondája a 321 millió kilométerre lévő aszteroidától, lassan elindul a Föld felé

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon