szerző:
hvg.hu

A szerda is viharosnak ígérkezik, a csütörtök pedig inkább már esősnek.

Délnyugat, dél felől egyre többfelé várható zivatar, amelyeket felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos szél kísérhet. Heves zivatarok is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel délkeleten, amelyeket akár 80 kilométer/órásnál nagyobb széllökés és jég is kísérhet. Szerda éjjel is többfelé, elsősorban a Dunától keletre számíthatunk zivatarokra – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Több déli járásra citromsárga, elsőfokú riasztás érvényes heves zivatarok miatt.

©

Az Időkép adatai szerint 10 óra után zivatart jelentettek egyebek mellett a Csongrád megyei Mórahalomról, Kiskunhalasról, Kaposvárról, illetve Baranya megye több pontjáról.

Csütörtökön a zivatarokat már nagy területen eső váltja fel. Zivatarok főként az Alföldön és az Északi-középhegység előterében fordulhatnak elő, néhol rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső hullhat, viharossá válhat a szél, jégeső is előfordulhat. Másutt nagy területen, főként a Dunántúlon valószínű tartós eső, 24 óra alatt jelentős mennyiségű eső is hullhat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!