szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szmoking, egyenruha, abroncsos szoknya – többek között ez a Magyar Állami Operaház jelmezbeszerzése. És 624 millióba kerül.

A Népszava írja, hogy több mint 140 különféle típusú férfi és női jelmez elkészítését rendelte meg az Operaház – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből, a TED-ből. A beszerzés két tételben történik, és a 30 százalékos opciós keretet is beleértve összesen 624 millió forintot tesz ki.

A pályázatot konzorciumban elnyerő két cég, a Méretes Szabó és a Jelmez Art Kft. ezért a kivitelezést és a szállítást vállalja, négy éven át, de az anyagköltséggel nem lesz gondjuk, az Operaház biztosítja a jelmezek anyagát is, teszi hozzá a Népszava.

A közbeszerzés kiírásában oldalakon át sorolják a megrendelt jelmeztípusokat: a reneszánsz férfiingtől a modern katonai ruháig, uszályszoknyától a Chanell kabátig terjed a lista, az ajánlatkérő pedig egyéb, a felsorolásban nem szereplő típusokat is kérhet. Azonban az, hogy pontosan mennyi ruhadarabról, kiegészítőről van szó, nem derül ki a dokumentumból. Megkérdezték az Operaházat, hogy a fenti összegből hány darab férfi és női jelmezt rendelnek, ezeket hány előadáson mutatják be, és mennyibe kerülnek a hozzájuk felhasznált anyagok, de eddig nem kaptak választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!