szerző:
hvg.hu

Áder János múlt héten adott kegyelmet a szülész-nőgyógyásznak, ezzel a honlapunkon indított szavazáson részt vevők többsége egyetért, igaz, van, aki kitétellel.

Több mint 12 ezer olvasónk szavazott arról a kérdésről, egyetért-e azzal, hogy Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász kegyelmet kapott Áder János államfőtől. A relatív többség, 47,2 százalék egyetért vele, további csaknem 14 százalék azzal a kitétellel nyomta meg az igen gombot, hogy reméli, Geréb többet nem praktizál.

Csaknem 39 százalék nem értett vele egyet

©

Áder János köztársasági elnök csütörtökön adott kegyelmet Geréb Ágnesnek. A szülész-nőgyógyászt két év fogházbüntetésre és 10 év hivatásától eltiltásra ítélték még 2012-ben, a perújítási kérelmét január 9-én utasították el. Geréb nem vonult börtönbe, a kegyelmi kérelme elbírálásáig a döntés végrehajtását felfüggesztette az igazságügyi tárca. Áder János köztársasági elnök csak a börtönbüntetés alól mentesítette, a hivatását a bíróság által meghatározott ideig nem gyakorolhatja.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!