szerző:
hvg.hu

Sokkolta, hogy újra gyerekek közelébe kerül – ezt mondta az RTL Híradónak a molesztáló hitoktató nevelt fia, akivel éveken keresztül erőszakoskodott a férfi. Korábban hat évet ült börtönben, mert többször megerőszakolta az akkor még kiskorú fiút. A hitoktató egy tatabányai iskolában is molesztálni próbálta 7 és 9 éves tanítványait, ezért előzetes letartóztatásba került.

Megrázó interjúban beszélt az RTL Klubnak az őt ért megpróbáltatásokról az a fiú, akit gyermekként többször megerőszakolt nevelőapja. A hat évre lecsukott férfi később hitoktató volt egy tatabányai iskolában, de ott is molesztálni próbálta tanítványait, emiatt újra előzetesben van.

Nevelt fia az RTL Klubnak azt mondta: sokkolta, hogy újra gyerekek közelébe került „ez az ember”. Édesanyja az utcán ismerte meg annak idején a férfit, miután a nő két gyermekével Magyarországra jött. Összeköltöztek, és a fiú megpróbáltatásai ezután, 5-6 évesen kezdődtek. 6-7 éves korától erőszakolta nevelőapja, és azzal fenyegette: ha szólni merészel bárkinek, az anyját is börtönbe csukják.

A fiú fel sem fogta, mi történik vele, nem tudott védekezni, tiltakozni. Sokáig saját magát hibáztatta a tehetetlensége miatt, és szégyellte magát. Rossz anyagi helyzetben voltak, a férfi ennek ellenére nem volt hajlandó dolgozni, az édesanyja hajtott látástól vakulásig, és ezt ki is használta: a gyermeket zaklatta, amíg kettesben voltak otthon, és nemcsak erőszakolta, verte is.

A fiú nagyon nehezen tudta csak elmondani az édesanyjának tízévesen, mit művelt vele sokáig a nevelőapja. Azonnal feljelentést tettek, ketten mentek be a rendőrségre.

Reménykedett abban, hogy a férfi soha többet nem nyúlhat gyerekekhez, ezért megdöbbent, amikor kiderült, mégis megtörténhetett újra ez.

Az RTL Híradó múlt héten számolt be arról, hogy a hittantanár szexuálisan bántalmazott egy 7 és egy 9 éves kislányt itthon egy általános iskolában. A gyanú szerint egyiküket arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, a másikat pedig magához húzta. Amikor a gyerekek menekülni akartak a teremből, nem engedte ki őket.

A Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője azt mondta, a férfit személyi szabadság megsértésével gyanúsítják, az ügyben az iskola tett feljelentést, a férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Az RTL Híradó megkereste az illetékes egyházmegyét az ügyben. Arra voltak kíváncsiak, tudtak-e a hitoktató korábbi ügyéről, és volt-e erkölcsi bizonyítványa. Ügyvédjük telefonon annyit mondott: nem tudnak nyilatkozni, amíg nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

Az érintett iskola tájékoztatása szerint a férfi márciustól heti egy órában tanított hittant náluk, de nem az ő alkalmazásukban, az egyház választja ki ugyanis az oktatókat, így nem tudták, van-e erkölcsi bizonyítványa, és korábbi ügyéről sem volt tudomásuk.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!