szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fiatal srácok azzal keménykedtek, hogy megvertek egy hajléktalant, és még videóra is vették ezt. A felvétel egyelőre elérhető, nagyon sokakat felháborított.

Értelmetlen és felháborító keménykedést vett videóra egy fiatal társaság: egy váróteremben kipécéztek maguknak egy hajléktalan férfit, aki úgy tűnt, hogy bódult állapotban van, védekezni egyáltalán nem tudott, vagy nem mert. Felállították, és egyikük egy erősebb ütéssel a földre vitte.

A verekedőkkel volt egy idősebb férfi, ő tétlenül nézte az egészet, nem lépett közbe. A háttérben hallatszott egy harmadik fiatal fiú hangja, ő először nevetgélt, aztán viszont próbálta csitítani egyik társát. A Kristóf nevű fiút azzal „fenyegette”, hogy többet nem mehet hozzá, ha megüti a hajléktalant. Egy lány is velük volt, ő annyit jegyzett meg, hogy „mingyá sír”.

Az Index szerint több mint 370 ezren nézték meg a Facebookon azt a videót, amely csütörtök este is elérhető volt még.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra kedden feljelentés érkezett a videó alapján, megindították a nyomozást – közölte a rendőrség, de részleteket az ügy feltárása érdekében nem árultak el.

Az nem derült ki, hogy pontosan mikor és hol volt a verekedés. Egy vasútállomás várótermének tűnt a videón a helyszín.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában