szerző:
hvg.hu

A hivatalos formula szerint: „Az Összefogás elnevezésű párt elhatározta feloszlással történő megszüntetését.”

A hétfőn megjelent Hivatalos Értesítőben tájékoztatta a közvéleményt arról Szepessy Zsolt, hogy az Összefogás Párt feloszlatja önmagát, ezzel pedig megszűnik.

Felhívta a párt hitelezőinek figyelmét arra, hogy „követeléseiket a közlemény közzétételétől számított 90 napon belül jelentsék be az alábbi címen: 1035 Budapest, Miklós utca 13. 8. em. 42. a.” A közlemény azzal zárul, az Összefogás nem kíván alapítványt létrehozni.

A hvg.hu a választások után több cikkben is foglalkozott Szepessy pártjával, akik az április 8-i országgyűlési választáson 66 egyéni jelöltet indítottak. Az országos lista után az ÖP 306, a jelöltek után pedig 67,6 millió forint állami támogatást vehetett fel, ám mivel egyéni körzetekben összesen csak 3166 (!), listán pedig mindössze 1042 választó szavazott rájuk, a többi 1 százalékot el nem érő szervezethez (illetve 2 százalékot el nem ért egyéni képviselőjelölthöz) hasonlóan vissza kell fizetnie a felvett kampánytámogatást.

A volt monoki polgármester ellen számvitel rendjének megsértése miatt jelenleg is büntetőeljárás folyik, miután az ÖP 2014-es kampányelszámolásának szabálytalanságai miatt 2016-ban vádat emeltek ellene.

(További cikkeket ide kattintva talál Szepessyről.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!