szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hivatalos formula szerint: „Az Összefogás elnevezésű párt elhatározta feloszlással történő megszüntetését.”

A hétfőn megjelent Hivatalos Értesítőben tájékoztatta a közvéleményt arról Szepessy Zsolt, hogy az Összefogás Párt feloszlatja önmagát, ezzel pedig megszűnik.

Felhívta a párt hitelezőinek figyelmét arra, hogy „követeléseiket a közlemény közzétételétől számított 90 napon belül jelentsék be az alábbi címen: 1035 Budapest, Miklós utca 13. 8. em. 42. a.” A közlemény azzal zárul, az Összefogás nem kíván alapítványt létrehozni.

A hvg.hu a választások után több cikkben is foglalkozott Szepessy pártjával, akik az április 8-i országgyűlési választáson 66 egyéni jelöltet indítottak. Az országos lista után az ÖP 306, a jelöltek után pedig 67,6 millió forint állami támogatást vehetett fel, ám mivel egyéni körzetekben összesen csak 3166 (!), listán pedig mindössze 1042 választó szavazott rájuk, a többi 1 százalékot el nem érő szervezethez (illetve 2 százalékot el nem ért egyéni képviselőjelölthöz) hasonlóan vissza kell fizetnie a felvett kampánytámogatást.

A volt monoki polgármester ellen számvitel rendjének megsértése miatt jelenleg is büntetőeljárás folyik, miután az ÖP 2014-es kampányelszámolásának szabálytalanságai miatt 2016-ban vádat emeltek ellene.

(További cikkeket ide kattintva talál Szepessyről.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Ezt a hat számot kellett volna eltalálni

Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész