szerző:
hvg.hu

Az Emmi államtitkára szerint így a vizsgák szinte a végtelenségig elhúzódnának, a vizsgázók pedig egyre bizonytalanabbá válnának.

Nem lenne jó ötlet megváltoztatni az érettségi vizsgák eddig bevált menetrendjét, így a kormány nem támogatja azt a koncepciót sem, hogy egy héten csak egy érettségi vizsgát tartsanak a diákoknak – derül ki az Emmi parlamenti államtitkárának válaszából. A humántárcát Oláh Lajos DK-s képviselő kérdezte az érettségi vizsgák rendszerének megváltoztatásáról, Rétvári Bence szerint erre vonatkozó szakmai javaslatot még nem kaptak, de egyébként sem tartja megalapozottnak az ilyen jellegű változtatást.

Az Emmi államtitkára kifejtette, hogy ha egy héten csak egy vizsgát lehetne tartani, az a gyakorlatban azt jelentené, hogy csak a kötelező tantárgyakat négy hétig tartana teljesíteni a diákoknak, és akkor még nem volt szó a kötelezően és szabadon választott tárgyakról. Így az érettségi rengeteg ideig tartana, és a felvételi eljárás is elhúzódna. Illetve ha minden szabadon választható tárgy egy hétre lenne beosztva, akkor előfordulhatna, hogy a tanulók a tárgyak ütközése miatt nem minden általuk választott vizsgán tudnának megjelenni.

Az elhúzódó vizsgák Rétvári szerint ráadásul bizonytalanabbá tennék a vizsgázókat is, akiknek így a fél nyaruk rámenne az érettségizésre. A kormányzat szerint ezért nincs szükség a rendszer felülvizsgálatára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!