szerző:
hvg.hu

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a tegnapi kormányülésen ugyan nem született formális döntés a képzés megszüntetéséről, de ez nem jelenti azt, hogy a genderszak marad.

A genderképzés megszüntetéséről kérdezte a keddi kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető minisztert az ATV. Hétfőn ugyanis kormányülés volt, tehát a kormánytagok, ha akarnak, máris dönthettek volna az elmúlt napokban sokat emlegetett szak megszüntetéséről.

Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy miért nem született döntés, azt válaszolta: formális, szövegszerű döntés ugyan nem született, de hozzátette:

Tessenek döntésnek tekinteni az elmondottakat!

Gulyás szerint ráadásul egy miniszteri rendeletben kell szabályozni az egyes szakok felsorolását, tehát végső soron az emberi erőforrások minisztere tud majd döntést hozni az ügyben.

Korábban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azzal magyarázta a genderképzés megszüntetését, hogy szerinte "senki nem akar genderológust foglalkoztatni", így képezni sem kell. Nem sokkal később azonban a CEU – ahol szintén van ilyen szak – konkrét adatokkal cáfolta meg Semjén kijelentését. Korábban megírtuk, hogy a kormányzat ideológiai alapon tiltaná be Magyarországon a genderképzést, ezzel pedig szakértők szerint újabb határt lép át.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!