szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a tegnapi kormányülésen ugyan nem született formális döntés a képzés megszüntetéséről, de ez nem jelenti azt, hogy a genderszak marad.

A genderképzés megszüntetéséről kérdezte a keddi kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető minisztert az ATV. Hétfőn ugyanis kormányülés volt, tehát a kormánytagok, ha akarnak, máris dönthettek volna az elmúlt napokban sokat emlegetett szak megszüntetéséről.

Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy miért nem született döntés, azt válaszolta: formális, szövegszerű döntés ugyan nem született, de hozzátette:

Tessenek döntésnek tekinteni az elmondottakat!

Gulyás szerint ráadásul egy miniszteri rendeletben kell szabályozni az egyes szakok felsorolását, tehát végső soron az emberi erőforrások minisztere tud majd döntést hozni az ügyben.

Korábban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azzal magyarázta a genderképzés megszüntetését, hogy szerinte "senki nem akar genderológust foglalkoztatni", így képezni sem kell. Nem sokkal később azonban a CEU – ahol szintén van ilyen szak – konkrét adatokkal cáfolta meg Semjén kijelentését. Korábban megírtuk, hogy a kormányzat ideológiai alapon tiltaná be Magyarországon a genderképzést, ezzel pedig szakértők szerint újabb határt lép át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Támadásról írt az államtitkár, amikor arról kérdezték, vettünk-e kényszermunkában gyártott maszkokat

Támadásról írt az államtitkár, amikor arról kérdezték, vettünk-e kényszermunkában gyártott maszkokat

Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve

Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve

"Mindenki azt várja most, hogy az SZFE megdönti a rendszert" - Upor László a HVG Teraszon

"Mindenki azt várja most, hogy az SZFE megdönti a rendszert" - Upor László a HVG Teraszon