szerző:
hvg.hu

Extrém gyorshajtókat fogott a rendőrség Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A rendőrség nemrég bevetette a FámaLézer elnevezésű mobil, akár mozgó gépjárműből is használható sebességmérőjét a 4-es főúton. Az eszközzel az elmúlt hetekben több extrém esetet is rögzítettek: az autósok nem hogy a 90 km/órás sebességkorlátozást nem tartották be, de sokan még a 150 km/órás sebességet is átlépték - írja a Police.hu.

Egy autós a megengedett 90 helyett 157 kilométeres sebességgel hajtott a főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán, de volt, aki ennél is jobban sietett: a rendőrség elfogott egy autóst, aki 194 km/órás sebességgel száguldott.

Az út egyik szakaszán építési munkálatok miatt 40-es sebességkorlátozás van érvényben, de volt, akit ez sem hatott meg: egy motorost 195 kilométeres sebességnél kaptak le a rendőrök.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Autó

Nyolc- és 99 éves gyorshajtók

Az utóbbi két évben két olyan gyorshajtási eset is volt Nagy-Britanniában, amikor nyolc évnél fiatalabb vezetők lépték túl a sebességhatárt. De voltak 99 éves száguldozók is.