szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdekesen vezeti le, de levezeti.

Szájer József alighanem kevés időt tölt Magyarországon, vagy ha mégsem, akkor nem a hazai sajtót figyeli, hanem mondjuk Kubáét. Vagy a fehéroroszt. Másképp nehezen található ki, hogy a Fidesz EP-képviselője a Magyar Hírlapnak adott interjúban miért állítja: a médiában továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

Neki egyébként van erre egy gondolatmenete, ami így szól:

A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

Ez tehát azt jelenti, hogy Szájer József elismeri: a több mint 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia nézhetetlen, a Mészáros-birodalom és a Vajna-portfolió szintúgy, a kiegészítő lapok pedig, mint az Origo és a többiek, pedig nem hozza azt, amit a Fidesz várna? Vagy egyszerűen önmagában azt fájlalja, hogy vannak még független lapok, amelyeket ő nemes egyszerűséggel, illetve nyilvánvaló politikusi csúsztatással baloldaliaknak nevez.

Az EP-képviselőnek amúgy ez már kezd berögzült vesszőparípája lenni, a választás után szintén azt ecsetelte európai kollégáinak, micsoda ellenszélben kellett nekik kampányolniuk. Talán akkor sem volt itthon eleget.

Szájer egyébként az interjúban még beszél arról is, hogy

- a Fidesz nem akarja elhagyni az Európai Néppártot,

- a Néppárt viszont nem akarja felvenni a Jobbikot,

- elhibázott ürügynek tartaná, ha a CEU miatt zárná ki az EPP a Fideszt,

- tök okos dolog volt kilépni az ENSZ-migrációs csomagjának tárgyalásából,

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!