szerző:
hvg.hu

A közlekedési vállalat a rendszeresen kerékpározók mellett a kezdőknek is ajánlja a kiadványt.

Új, teljes körű fővárosi biciklis térkép jelentetett meg a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK szerint a térkép megmutatja, hogy kerékpárral gyakorlatilag Budapest teljes úthálózata használható, és benne van minden olyan tudnivaló, aminek már egy kezdő biciklis is hasznát veszi.

A térkép kétnyelvű: magyarul és angolul is megtalálható benne

  • a kerékpárforgalmi főhálózat (azaz a városrészek közötti, kerékpározásra kijelölt útvonalak),
  • a forgalomcsillapított területek,
  • azok az utcák, amelyek kerékpárral is egyirányúak
  • és azok a közösségi közlekedési vonalak, amelyeken lehetőség van bicikliszállításra is.

A térkép egyik oldalán a főváros teljes területe látható, másik oldala viszont a belvárosi, kerékpározásra alkalmas útvonalakat mutatja be részletesebb formában, és sematikus módon, a metrótérképre alapozva is ábrázolja a biciklis főútvonalakat. A hátlapon további, kerékpározással kapcsolatos tartalmak olvashatók.

A kiadványt a BKK ügyfélközpontjaiban, a jegypénztáraknál és a Magyar Kerékpárosklub központi irodájában is meg lehet vásárolni. A BKK szerint az elmúlt 9 évben Budapest biciklisbarát várossá vált: rengeteg, a kerékpárosoknak kedvező és őket segítő fejlesztés valósult meg, és immár

az integrált közlekedésfejlesztés részeként kezelik a városi kerékpározást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!