szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz pártcsaládjában is kétharmada volt a Sargentini-jelentésnek.

Közzétette az Európai Parlament a Sargentini-jelentés név szerinti szavazását, ebből kiderül, hogy az Európai Néppárt (a dokumentumban PPE) 115 tagja is támogatta a jelentést, köztük Manfred Weber frakcióvezető is. Weber nem okozott meglepetést, ezt már kedden bejelentette.

A nagyobb méretű képért kattintson!
©

Egyik képviselőcsoport sem volt egységes: a néppártiak közül 58 képviselő nem támogatta a jelentést – köztük természetesen a magyar EP-képviselők –, míg 27 fő tartózkodott. Utóbbiak szavazata nem számít. Erről hétfőn határoztak a jogászok – tartózkodást csak rendkívüli esetben vesznek figyelembe, a mostanit nem minősítették annak –, emiatt Szijjártó Péter külügyminiszter csalást kiált.

A magyar EP-képviselők a korábban bejelentettnek megfelelően viselkedtek a voksoláson: a szocialisták, a DK és a Párbeszéd képviselője igennel szavazott, Morvai Krisztina és Kovács Béla volt jobbikos képviselő nemmel, Balczó Zoltán jelenlegi jobbikos képviselő tartózkodott, az LMP-s Meszerics Tamás pedig nem szavazott.

A Sargentini-jelentés körül kirobbant botrányról itt olvashatnak további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát