szerző:
hvg.hu

Az Echo Tv Sajtóklub című műsorában elmélkedett Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi-Zöldi László az Átlátszó oknyomozó cikkéről.

Több hónapnyi kutatómunka után közölt oknyomozó cikket az Átlátszó egy 17 milliárd forintos magánrepülőről és egy 7 milliárdos luxusjachtról, amelyek feltűnően sokat keresztezték egymást útjait.

Míg azonban utóbbi jármű fedélzetén NER-közeli figurák vendégeskedtek, a repülőből magát Orbán Viktort látták kiszállni a portál munkatársai. Orbán erről később azt mondta, az utat Garancsi István Vidi-tulajdonos intézi, 30 éve így jár, ezután is így fog.

Ezek után nem volt meglepetés, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető Echo TV műsorában is ez lesz a téma, és nem is alakult másképp: Bayer Zsolt, Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi-Zöldi László a hétfői adásban megpróbálták darabjaira cincálni az Átlátszó cikkét, és miközben erről "értekeztek", igen érdekes megállapításokra jutottak.

A beszélgetés irányvonala persze nem az volt, hogyan lehet, hogy a miniszterelnök egy súlyos milliárdokba kerülő magángép fedélzeten repked focimeccsekre. Hanem az, miként tehette meg a portál, hogy oknyomozó cikket készít erről. A Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely például nagyon aggódott, mert szerinte a lesifotós kezében akár fegyver is lehetett volna.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint a cikk színtiszta hazaárulás, akik pedig megírták, hazaárulók, az egész ügy pedig aljas áztatás, amit Bencsik szerint nem szabad eltűrniük.

Szentesi-Zöld László ennél is messzebbre ment. Ő azt kezdte pedzegetni, hogy a cikk elkészülése valójában egy hadművelet, egy titkosszolgálati akció, melynek szálai egyértelműen külföldre vezetnek.

A beszélgetés legdurvább része a végén jött, amikor Huth a műsorvezető Bayer Zsolt összefonódva arról értekezett, mi történne vajon, ha az amerikai elnököt akarná valaki így megfigyelgetni.

Az az ember már nem élne

– jött is válasz.

A teljes adást alább tekintheti meg, a miniszterelnökkel foglalkozó rész a 16. perc után kezdődik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A posta idén mindenkinek kiviszi a karácsonyi ajándékot. Egy feltétellel

A posta idén mindenkinek kiviszi a karácsonyi ajándékot. Egy feltétellel

Kiadatási egyezményt kötött Magyarország Thaifölddel

Kiadatási egyezményt kötött Magyarország Thaifölddel

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Londoni elemzők: megugorhat a magyar infláció

Londoni elemzők: megugorhat a magyar infláció

Egymás előtt kell vetkőzniük a férfiaknak és nőknek egy fővárosi kórház egynapos sebészetén

Egymás előtt kell vetkőzniük a férfiaknak és nőknek egy fővárosi kórház egynapos sebészetén

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma