szerző:
hvg.hu

A Belügyminisztérium szerint a bevándorlási hivatal elnöke nem hazudott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Mint korábban megírtuk, szerdára rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülést hívott össze a testület jobbikos elnöke, Mirkóczki Ádám, aki felháborítónak nevezte, hogy a bizottság keddi ülésén a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal elnöke még azt mondta, az eljárás még folyamatban van Nikola Gruevszki ügyéről, nem sokkal később viszont a Magyar Idők lehozta a döntés részleteit, és később maga Gruevszki is megerősítette, hogy megkapta a menekültstátuszt. Mirkóczki szerint a bevándorlási hivatal elnöke átverte a bizottságot.

A Belügyminisztérium ezzel kapcsolatban kedden kora este közölte, "ellentmondást nem tűrően" leszögezik:

a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója az adott helyzetnek mindenben megfelelő, hiteles jogi tájékoztatást adott Nikola Gruevszki menekültkérelméről.

A tárca azt is hozzátette, hogy méltatlannak tartanak és kategorikusan visszautasítanak minden olyan "politikai támadást", amely a munkájukat a hivatali esküjüknek megfelelően végző kormánytisztviselők ellen irányul.

A BM megjegyezte azt is, hogy a magyar hatóságok a menedékjogi törvény rendelkezéseinek betartása érdekében nem adhatnak tájékoztatást egyetlen menekültügyi eljárásról sem a nyilvánosságnak, és - az ENSZ menekültügyi főbiztosának kivételével - más hatóságnak sem, a döntésről pedig egyedül a kérelmezőt tájékoztatják.

Nikola Gruevszki Magyarországra szökéséről itt olvashatnak további részleteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Összedől Britannia, aki okozta, nyugodtan kocog

Összedől Britannia, aki okozta, nyugodtan kocog

Mit szólna, ha egy drón vinné ki a kedvenc kávéját? Ausztráliában épp ezt tesztelik – videó

Mit szólna, ha egy drón vinné ki a kedvenc kávéját? Ausztráliában épp ezt tesztelik – videó

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban