szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár, Soltész Miklós bejelentette, azért fog plusz öt nap szabadság járni a központi közigazgatásban, ha valaki házas.

Kormányzati döntés született arról, hogy a központi közigazgatásban dolgozók házassága esetén, rendes szabadságukon túl, plusz öt nap szabadságot kapnak.

Erről beszélt Soltész Miklós az Egyházak a családok szolgálatában konferencián Budapesten. A Hír Tv tudósítása szerint az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette, a magyar családokat nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is támogatni kell.

Ugyanitt a szombathelyi megyéspüspök, Székely János azt mondta, az "egyház meggyőződése az, hogy a házasság az nem egy mesterséges találmány, nem társadalmi képződmény, nem egy mesterséges intézmény, hanem természetes, a teremtés rendjével adott".

Nem úgy van az, ahogy Soltész először mondta

Később kiderült, pontosan mikor és kinek, milyen körülmények között jár a Soltész által emlegetett öt nap. A részleteket ebben a cikkben írtuk meg, kattintsanak.

Novák Katalin család és ifjúságügyi államtitkár is ott volt a rendezvényen, szerinte akkor tud családbarát lenni Magyarország, ha minél több szereplő – civilek, vállalati szféra, egyházak és a kormány – részt vesz a családbaráttá alakításában.

Az egykori emberminiszter, most miniszterelnöki biztos Balog Zoltán is felszólalt:

Miért is ne tennénk anyagilag motiválttá abban az embereket, hogy érdemes legyen gyereket vállalni?! Az ne legyen szegénységi kockázat! Miért is ne tennénk érdekeltté abban, hogy tartósan kössék össze megbízható formában az életüket, mint más párkapcsolatok. Szerintem ezt nem kell szégyellni! Az fontos, hogy legyen egy következő lépés, amikor a pénztárcától eljutunk a szívig, meg a lélekig, és rádöbbennek arra, hogy ez így sokkal jobb!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!