szerző:
hvg.hu

Hétfőtől számítva öt napja van aláírni a túlóratörvényt a köztársasági elnöknek. A tüntetők azt kérik majd tőle: ne tegye meg.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

"Ne írd alá, János!" címmel szerveződik az újabb nagy tüntetés péntek estére a Kossuth Lajos térre, amelyet a Civilek a rabszolgatörvény ellen elnevezésű Facebook-csoport hirdetett meg. Eddig 2400-an jelezték, hogy érdeklődnek az esemény iránt. A résztvevők arról szeretnék meggyőzni a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a 400 túlórát lehetővé tevő munkatörvénykönyv-módosítást.

Nem ez lesz az egyetlen demonstráció pénteken: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 18 órától Nemzeti Összkarácsonyi Békemenetet rendez. Ezzel egyebek mellett azért akarnak köszönetet mondani, hogy "végre dolgozhatunk 8 napot minden héten", illetve hogy "nem kell többet bajlódnunk a független bíróságokkal".

Az ellenzék tiltakozása ellenére a fideszes parlamenti többség által a múlt hét szerdán elfogadott jogszabályt hétfőn küldte át az Országgyűlés elnöke, Kövér László az államfőnek. Áder Jánosnak öt napja van az aláírásra.

A szakszervezetek jelezték: ha Áder ezt megteszi, az ünnepek után országos sztrájkot szerveznek.

Ahogy a Népszava cikke alapján kedden megírtuk, a munkaidő-szervezésről szóló új szabályozást – valamint a közigazgatási bíróságokat létrehozó jogszabályt – vizsgálja majd az Európai Bizottság.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid Itthon

A tüntetések mérlege: összenőtt, ami nem tartozik össze?

Több tüntetés után felmerül, hogy legális volt-e a képviselők akciója, milyen kép alakult ki az ellenzékről és ki fog profitálni az eddigiekből? Ami fél éve még elképzelhetetlen volt, az ma már valóság: a Jobbik és a DK egyes képviselői kart karba öltve tüntettek a túlóratörvény ellen.

Roger kicsoda? Feltartóztatta a biztonsági őr Federert - videó

Roger kicsoda? Feltartóztatta a biztonsági őr Federert - videó

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

Családi történet: amikor a Maffiózók átírta a sorozatok történelmét

Családi történet: amikor a Maffiózók átírta a sorozatok történelmét

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből