szerző:
hvg.hu

A Népszava a testület szóvivőit kérdezte.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A közigazgatási bíróságok létrehozásáról és a munkaidő-szervezésről szóló magyar törvényt is vizsgálja az Európai Bizottság – írja a Népszava.

A lapot Christian Wiegand szóvivő úgy tájékoztatta: az EB ismeri azt az alkotmánymódosítást, amely a közigazgatási bíróságokról szóló törvény jogi alapjául szolgál, és tudomásul veszi a végrehajtását célzó jogszabály elfogadását. A megvalósítást figyelik és értékelik majd.

Mina Andrejeva szóvivő azt közölte, felkeltette a figyelmüket testület figyelmét a munkaidőt is szabályzó jogszabályt. A lap azt írja, brüsszeli illetékesek szerint az EB azt fogja vizsgálni, összhangban van-e az új magyar szabályozás a 2003 óta hatályban lévő európai uniós irányelvnek és a szociális partnerekkel való egyeztetés követelményének.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Itthon

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) visszautasítja az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos "megalapozatlan állításait".

Eltűnt Moldován Katalin, a Kivégzés című film főszereplője

Eltűnt Moldován Katalin, a Kivégzés című film főszereplője

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Drágult a Millenáris parkosítása

Drágult a Millenáris parkosítása

Így fog kinézni a kézben: lefotóztak egy Galaxy S10+-t

Így fog kinézni a kézben: lefotóztak egy Galaxy S10+-t

Trumpnak adtak igazat, nem állhatnak katonának a transzneműek

Trumpnak adtak igazat, nem állhatnak katonának a transzneműek

Kulka János újra színpadra áll

Kulka János újra színpadra áll