szerző:
hvg.hu

A párt képviselői szerint az lenne az igazságos, ha a közétkeztetés is ugyanolyan minőségű lenne, és ugyanannyiba kerülne, mint a Miniszterelnökségen.

Törvényjavaslatot nyújtott be a DK négy képviselője (Varju László, Arató Gergely, Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt), amely a közétkeztetés megújítását szorgalmazza – számol be a 24.hu. Ebben a képviselők azt írják, hogy mivel az ember alapvető joga a megfelelő színvonalú étkezés igénybevétele, olyan menzareformot szorgalmaznak, amelyben teljesen egységes színvonalú lenne a közétkeztetés a kórházakban, iskolákban, szociális otthonokban és a munkahelyeken.

A DK szerint e törvény rendelkezései alapján közétkeztetésként megszervezhető lenne a hajléktalanok étkeztetése is.

A képviselők hangsúlyozzák, hogy mindenkinek olyan minőségű ellátást kell biztosítani, mint az ország miniszterelnökének, mert „neki sem lehet több joga, mint egy hajléktalannak”, ezért a Miniszterelnökség feladatává tennék a közétkeztetés országos megszervezését, és előírnák, hogy ehhez azt a szolgáltatót vegyék igénybe, amely a Miniszterelnökségen doglozók étkezését is biztosítja.

A közétkeztetésért nem lehetne többet kérni, mint a Miniszterelnökségen, ezt az összeget vennék alapul a kedvezményes étkezés díjának megállapításakor.

Ahogy beszámoltunk róla, a Miniszterelnökségen a Gundel Étterem szolgáltatja a menzát, méghozzá igen kedvező áron: a Miniszterelnökség étkezdéje a budai Vár legolcsóbb étterme lett, de közleményük szerint csak azért, mert az üzemi konyhában kisebb adagokat szolgálnak fel, és az ételkínálat is korlátozott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid Itthon

Kórházaknak is főzhetne a Gundel?

Ha már ilyen jutányos áron kihoznak egy adagot a Miniszterelnökségen, lehet, hogy a krónikus pénzhiánnyal küzdő egészségügyben is hasznosak lennének.

Gergely Zsófia Itthon

Fotókkal bizonyítják: ilyen puritán Orbán menzája, még ha a Gundel is főz

Füstölt csülkös bableves 300 forint, burgonyafőzelék 300 forint, sertéssült 800 forint - ilyen nyomott árakon főz a Gundel a Budai Várba költözött Miniszterelnökségre. Miután megírtuk, hogy az exkluzív étterem kapta a megbízást, azonnal fotókkal támasztották alá, hogy szó sincs luxusról, Orbán Viktor tálcáról eszi a napi menüt.

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Olyan borotvát villantott a Gillette, amit gombnyomásra felfűthetünk

Blikk: A Honvédkórházban folytatja a kardiológiai intézetből kirúgott szívsebész

Blikk: A Honvédkórházban folytatja a kardiológiai intézetből kirúgott szívsebész

Nem fogadták el a cég ajánlatát, sztrájkba lépnek a győri Audi dolgozói

Nem fogadták el a cég ajánlatát, sztrájkba lépnek a győri Audi dolgozói

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

Összehajtható windowsos okostelefonok jöhetnek

Összehajtható windowsos okostelefonok jöhetnek

Nem árulja el a vásárhelyi önkormányzat, hogy melyik dolgozónak volt ezernél is több túlórája

Nem árulja el a vásárhelyi önkormányzat, hogy melyik dolgozónak volt ezernél is több túlórája