szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért arról is elmondta a véleményét, hogy riporterük az egyik alanynak elmondta, mit mondjon kamerába. Szerinte ez abszolút rendben van.

Hétfő óta az MTVA épületében van Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az éjszakát is bent töltötték, egy kamera végig vette a párost. Kedden kora délelőtt a két független országgyűlési képviselő leült beszélni Dobos Menyhérttel, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával, az eseményt Szél Facebook-videóban közvetítette. Dobos többek között elmondta, meg van elégedve a műsorokkal, de ha valakinek kifogása van azok pártatlanságával, esetleg a kiegyensúlyozottságot hiányolja, hozzá lehet fordulni.

De hangsúlyozta:

kiegyensúlyozottsági problémák az elmúlt nyolc évben nem voltak.

A vezérigazgató az MTVA épülete előtti decemberi tüntetésekről is szólt, szerinte féltek az épületben dolgozók, a képviselők szemére vetette, hogy feltüzelték a tömeget, majd több politikus bement az MTVA-hoz. Végül a közmédia biztonsági őrei fizikai erőt alkalmaztak a politikusokkal szemben, erre Dobos azt mondta, „amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten”.

Az önök képviselői viselkedése túlment minden határon – tette hozzá.

 

Hadházy rákérdezett a közmédia híradóira is. Ezeket Dobos tökéletesen jónak tartja. „Abszolút pártatlannak tartom, és ez így helyes.” Hadházy, aki aláírásokat gyűjt az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz, rákérdezett arra is, miért nem számol be erről a közmédia, erre a vezérigazgató azt mondta, ebben az ügyben hozzá kell fordulni.

Szél Bernadett Facebook-videója Dobos Menyhérttel:

 

Hadházy arról is kérdezte Dobost, hogy nemrég kikerült egy videó, amin az látszik, a közmédia riportere megmondja ifj. Lomnici Zoltánnak, mit mondjon szakértőként a kamerába. Erre azt mondja a közmédia vezetője, teljesen rendben volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését