szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi a tárgyalásáról menekült el úgy, hogy elvette az egyik őr fegyverét, majd bepattant egy autóba. Több kerületen átvágott, mire a rendőrök utolérték és elfogták. Lövések is dördültek, a mentők a szökevényt válságos állapotban vitték kórházba.

Az Index értesülése szerint pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről egy büntetőügy tárgyalása közben: a vádlott megszerezte az egyik őr fegyverét, amit aztán annak fejéhez szorított, így tudott kimenekülni az épületből.

A vádlott autót is szerzett, egy szemtanú szerint egy szürke autóba ugrott be, az őrt akkor engedte el. A sofőr a kocsiban maradt.

Úgy tudjuk, a tárgyalás a törvényszék Markó utcai épületében zajlott.

Dél után nem sokkal munkatársaink beszámolói szerint Zugló felől a XV. kerület irányába legalább húsz rendőrautó húzott el. A 24.hu is úgy tudja, hogy a szökés után szinte a teljes BRFK-t mozgósították. A lap szerint a rabot már elfogták a XV. kerületi Nyírpalota utcában, lövések is dördültek.

A Fővárosi Törvényszék délután közleményt adott ki, amelyből kiderül: "a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte."

Az Index szerint azután, hogy az autóval menekülő férfit beérték a rendőrök Újpalotán, a Szentmihályi és a Nyírpalota út sarkán, gyalogosan próbált tovább menekülni, miközben vaktában lövöldözött. Ez után fogták el.

©

Egy, a helyszínen készült videóból kiderül, hogy a férfi a Szentmihályi útnál eredetileg autót akart váltani, de a Mercedes sofőrjét, akit megállított, nem tudta kirángatni az autóból. A rendőrök épp akkor értek oda a szökevényhez, aki feléjük lőtt. A rendőrök viszonozták a tüzet, eltalálták. A mentők válságos állapotban vitték kórházba.

A fogolyszökésről szóló további híreinket itt olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről