szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zuglói polgármester patkányügyben nyilatkozott meg a Facebook-oldalán, szerinte a főpolgármester folyamatosan félrevezeti a budapestieket.

Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje Tarlós István szerda reggeli interjújára reagált, amelyben arról beszélt: május 8-án elindult a "többletirtás", a hatóság írásban nyilatkozott, hogy semmiféle egészségügyi vészhelyzet nincs. A főpolgármester utalt arra is, hogy Karácsony Gergely a jelenlegi patkányirtásért felelős cég megbízását bizottsági tagként támogatta. Karácsony Gergely szerda délután a Facebook-oldalán azt írta:

Volt, aki úgy értette, hogy Tarlós István ma engem lepatkányozott. Ha ez kétértelmű is, az viszont egyértelmű tény: nem mondott igazat.

Szerinte a főpolgármester folyamatosan félrevezeti a budapestieket, mert bár az interjúban azt állította, hogy "2010-ben magasabb volt a patkányészlelésről szóló bejelentések száma, mint most", ezt az állítást a főváros saját hivatalos anyaga cáfolja.

A zuglói polgármester azt írta, világosan látszik, hogy a patkányok elszaporodása akkor történt, amikor "összeomlott a fővárosi szemétszállítás, nem mellesleg fideszes korrupciógyanús ügyek miatt". Hozzátette azt is, hogy erre a helyzetre választottak ki egy alkalmatlan céget, amely – "egyre erősebb gyanú szerint – Tarlósék asszisztálásával nem létező referenciákat hazudott magának".

A szokásos fideszes módszerrel verték át a budapestieket a patkányirtó tenderen

Patkányinvázió még nincs a fővárosban, de lesz, ha továbbra is ilyen kaotikus állapotok maradnak a patkányirtás körül.

Karácsony mostani posztjában nem tért ki arra, hogy ő is megszavazta az alkalmatlannak nevezett cég, az RNBH Konzorcium szerződtetését, korábban azonban megtette. Akkor azt írta: a döntésre rábólintó ellenzéki képviselők számos dologról nem tudhattak. Például, hogy az új cég nem tudja ellátni a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

A főváros a múlt héten jelentette be, hogy intenzív többletirtás indul a patkányhelyzet megoldására (Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes április végén arról beszélt, most nincs patkányhelyzet Budapesten, majd ismertette a fővárosi önkormányzat döntését a beavatkozásról). Kisokost is közzétettek arról, hol, mikor és hogyan dolgoznak majd a kártevőirtók.

Az elmúlt napokban a főváros számos pontjáról érkeztek fotók, beszámolók patkányészlelésekről. Kardos-Horváth János zenész egy rágcsálónak még temetést is rendezett. Később kiderült, hogy zuglói óvodákba is bevették magukat a patkányok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Indul a patkányirtás Budapesten

Akár a lakóépületek belső udvarába is bemehetnek a patkányirtók, akik tíz kerületben kezdik meg tevékenységüket szerdán – bár a főváros szerint nincs járványveszély.