szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter saját NKA-keretéből támogat őstörténeti előadássorozatot, jubileumi koncerteket, könyvek kiadását és a legkevéssé sem kormánykritikus hírportált.

7 millió forint Szikora Róbert jubileumi koncertjére, 3 millió forint Deák Bill Gyula jubileumi nagykoncertjére, 6 millió forint az Adyt előszeretettel gyalázó Raffay Ernő könyveire ("egy olyan embert, aki a kereszténység ellensége és a magyar nemzet legnagyobb vezetőit gyalázza évtizedeken keresztül, nem tudom a magyar nemzet legnagyobb publicistái közé sorolni") - érdekes tételekre bukkantunk az NKA oldalán a májusi miniszteri támogatási döntések részen.

De 4 millió forintot kap a Lalma Consulting nevű cég is, amely három nyelven közöl regionális, a kormánykritikusságtól meglehetősen távol eső híreket - főszerkesztője az az Almássy Ferenc, aki magáról is közöl interjút, és a hvg.hu itt mutatta ki oroszbarátságát és ukránellenességét.

Valamint támogat Kásler Miklós előadássorozatot 2 millióval a magyar őstörténet iráni vonatkozásairól is. A legnagyobb tétel Temesi Ferenc életművének kiadását segíti 30 millió forinttal.

Persze mindenek eltörpülnek az Emmi grandiózus tervei mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Monumentális Attila-emlékmű felállítását javasolják Káslerék

Egy új fesztivál, a hun királynak állított emlékmű és egy hagyományőrzősport-központ létrehozásának terve is felbukkan a hvg.hu által megszerzett, még titkos Emmi-előterjesztésben, amelyben azt is felróják, hogy a Magyarságkutató Intézetnek egy „méltó és impozáns” épület kellett volna. Az is kiderült, hogy Káslerék kívülről alig látható szervezete hogyan épül fel, milyen kutatók szálltak be a NER új őstörténet-kutatójába és egy angol–magyar nyelvű szakfolyóirat elindítását is tervezik.

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány