szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Türkmenisztán, Észak-Korea, Magyarország – ez a sorrend az amerikai műsorban. Nem ez az első eset az Amerikában dolgozó brit tévésnél, hogy masszív autoriter vezetőként írja le a magyar miniszterelnököt.

A Last Week Tonight című műsor legutóbbi adásában John Oliver Türkeminsztánról, illetve annak diktátoráról, Gurbanguly Berdimuhammedovról beszélt hosszan, egy teljes részt kapott a közép-ázsiai ország.

Ebbe a műsorba fért bele Orbán Viktor és Magyarország is.

A brit komikus (aki beszélt már autoriter vezetőként Orbánról korábban is) szerint Türkmenisztán az egyik legrosszabb hely a Földön, totális a rendőrállam, ismeretlen fogalom a sajtószabadság, valamint a mai napig működnek kényszermunkatáborok. Gurbanguly Berdimuhammedov pedig diktátorként irányítja az országot, óriási személyi kultusz épült köré.

A műsorvezető veszélyes állami vezetőnek nevezte a türkmén diktátort, de ettől még nem lenne érdekes, hisz olyan sok veszélyes vezető létezik korunkban. És itt jött a képbe Orbán Viktor, mellette az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un, fölöttük pedig Vlagyimir Putyin, Rodrigo Duterte és Recep Tayyip Erdoğan.

Itt a kimerevített kép:

©

Ami különlegessé teszi a türkmén vezetőt, az a mérhetetlen személyi kultusza, ezzel indokolta John Oliver, miért kapott külön műsort. Felidézte, hogy Berdimuhammedov egyszer egy lóversenyen leesett a lováról, de a türkmén tévé nem mutatta, nehogy az ország vezetőjéről azt lehessen hinni, sebezhető.

A teljes műsort itt lehet megnézni:

Amikor John Oliver nemrég interjút adott a Magyar Narancsnak, azt mondta:

Bámulatos volt, ahogy Juncker diktátornak nevezte Orbánt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Halálra késeltek egy 19 éves fiatalt a IX. kerületben

Halálra késeltek egy 19 éves fiatalt a IX. kerületben

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum