szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hálás a CEU közösségének, hogy kitartottak.

A magyar származású amerikai milliárdos a CEU közösségének írt levelét azzal kezdi, hogy „az amerikai diplomák budapesti kiadásának ellehetetlenítésével Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye.”

A CEU sajtóközleményéből megismert levélben Soros azt is leírja, ennek ellenére az egyetem eltökélt abban, hogy

a továbbiakban is folytasson mind akadémiai, mind a tágabb közösség számára nyitott eseményeket budapesti kampuszán – ebben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségére, valamint az én személyes támogatásomra.

„Ezúton erősítem meg a júniusi bejelentést, miszerint a CEU-nak biztos a jövője: a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját” – írja Soros. Erről, mármint a feltőkésítésről Soros György fia, Alex Soros beszélt először az egyetem júniusi diplomaosztóján. Alex Soros akkor azt is mondta:

Várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.

Mostani levelét Soros György azzal zárja, hogy:

Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon.

Enyedi Zsolt rektorhelyettes is azt mondta korábban, a CEU vezetése úgy számolt, a teljes költözéshez 4-5 évre van szükség, erre az időszakra kaptak pluszpénzt.

Visszaszólt Kovács Zoltán a CEU elüldözéséről beszélő Alex Sorosnak

Soros György fia volt a vendég a CEU diplomaosztóján, ahol arról beszélt: az egyetemet elüldözték az országból. Kovács Zoltán rögvest billentyűt ragadott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrségen landoltak Vadai Ágnes kérdései a lélegeztetőgép-vásárlásokról

Rendőrségen landoltak Vadai Ágnes kérdései a lélegeztetőgép-vásárlásokról

Dögös előzetes érkezett a Wonder Woman 1984-hez

Dögös előzetes érkezett a Wonder Woman 1984-hez

187 forint Európa legolcsóbb benzine, de van ahol 536 forint egy liter

187 forint Európa legolcsóbb benzine, de van ahol 536 forint egy liter