szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség megerősítette, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt mentek ki házkutatást tartani, de gyanúsítottat nem hallgattak ki.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Mint arról beszámoltunk, szerda este rendőrök szálltak ki Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt Baross utcai kampányközpontjába házkutatást tartani, miután hétfőn a kormánypárti Magyar Nemzet személyes adattal visszaéléssel vádolta meg, a helyi választási iroda pedig feljelentést tett.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre a rendőrség közölte, egy feljelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen "választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt".

A házkutatásról a rendőrség azt közölte, szerdán délután 5 óra körül szálltak ki a Baross utcai irodába, mert a folyamatban lévő nyomozás keretében "ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé".

Bár a helyszíni beszámolók és Pikó András elmondása szerint a rendőrség nyomozói hosszan beszéltek a polgármesterjelölt kampányfőnökével, Udvarhelyi Tesszával, a rendőrség azt közölte:

Gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Arra a kérdésünkre nem válaszoltak, hogy lefoglaltak-e bármit is.

Helyszínen lévő kollégáink beszámolója szerint a rendőrség negyed 10 körül hagyta el a helyszínt, elmondásuk szerint tanúmeghallgatás volt csak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
133 millió forint osztalékot vettek ki tavaly Kasza Tibi cégéből

133 millió forint osztalékot vettek ki tavaly Kasza Tibi cégéből

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról

Drága a dió, és még drágább lehet

Drága a dió, és még drágább lehet