szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kihívója volt a mohácsi polgármesternek, aki tragikus körülmények között pénteken meghalt. Ilyenkor már nem lehet új jelöltet állítani az október 13-i választásra.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Szekó József fideszes polgármester tragikus halála után egy polgármester-jelölt maradt a Baranya megyei településen, a szocialista Csorbai Ferenc. Ő már meg is nyerte a választást: a hvg.hu-nak a párt szóvivője, Nyakó István azt mondta, jelöltjük nem lép vissza. Megkérdeztük, miért, mire Nyakó azt mondta,

mert hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.

Szekó József pénteken hunyt el, helyette nem állíthat új jelöltet a Fidesz. Ha a szocialista jelölt visszalépett volna, időközi polgármester-választást írhattak volna ki. Szekó öt éve csaknem 70 százalékkal nyert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!