szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szekó József 64 éves volt.

Meghalt Szekó József, Mohács polgármestere – a hírről a Pécsi Újság számolt be, amelynek a városháza megerősítette a hírt. Szekó októberben is indult volna a választáson.

A lap azt írja, a részletekről később számolnak be.

A Mohács.hu-n megjelent közlemény szerint Szekó Józsefet Mohács Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A polgármester halála után megjegyezzük: helyette nem lehet új jelöltet állítani. Az MTI hozzáteszi, minden választáson előfordul, hogy jelöltek a nyilvántartásba vételük és a választás közötti öt hétben visszalépnek, elhaláloznak vagy elveszítik választójogukat. Az öt évvel ezelőtti önkormányzati választáson például több mint négyszázan léptek vissza és tízen elhaláloztak a választás előtt. A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint a mostani, október 13-ai voksolás előtt már több mint 260-an visszaléptek, négyen elvesztették választójogukat és hat jelölt hunyt el.

Az NVI nyilvántartása szerint elhunyt Korán István Attila (Fidesz-KDNP) vattai és Szekó József (Fidesz-KDNP) mohácsi polgármesterjelölt, valamint négy független egyéni listás jelölt: Kun László fábiánsebestyéni, Nagy Norbert kisasszonyfai, Papp Miklósné teremi és Schmidt Ferenc pásztói jelölt.

Ezeket a jelölteket a választási eljárási törvény szerint eltávolítják  a szavazólapról, ezt a szavazólapokat nyomtató ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a szavazás előtti utolsó hétig, október 4-éig tudja "követni", és ezekben az esetekben új szavazólapot nyomtatnak. Az október 4-e után kieső jelölteket a helyi választási irodák "húzzák le" a szavazólapokról.

A kiesett jelöltek helyett - mivel a jelöltek nyilvántartásba vétele szeptember elején lezárult - már nem indulhatnak új jelöltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Későbbre tették a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, hogy már nézők is lehessenek

Későbbre tették a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, hogy már nézők is lehessenek

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Hamvay Péter: Újraírnák

Hamvay Péter: Újraírnák