szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét felbukkant az Amygdala, most azonban a tapasztalatokról érdeklődnek.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Az önkormányzati választások után is folytatja telefonos közvélemény-kutatásait az Amygdala, írja az Index. A portálhoz eljuttatott hangfelvétel szerint megkérdezik, hogy az illető szavazott-e, ha igen, kire, illetve, hogy ki volt a választottja a parlamenti választásokon, és kire voksolna most.

Rákérdeznek arra is, hogy Tarlós Istvánra szavazott volna a válaszadó, ha Orbán Viktor kampányol mellette, illetve, hogy mennyiben számítottak a szavazásnál olyan tényezők, mint a korrupciós ügye, Budapest és a kormány viszonya, vagy a Borkai-botrány.

A kutatás csaknem 10 perces, és főleg arra kíváncsi, hogy mennyire volt erős Tarlós vagy Karácsony Gergely kampánya, milyen hirdetésekkel találkozott a választó, és kitől kapott telefonhívást, levelet vagy e-mailt, de még arról is érdeklődnek, hogy a hívott fél mennyire gyakran használja a Facebookot.

A kutatást az ismeretlen Amygdala végzi, amiről már többször írtunk korábban. Legutóbb a választás előtt két nappal aktivizálták magukat, akkor arról érdeklődtek, hogy a választó kire szavazna, ha Karácsony és Tarlós között kell választani, melyik pártra voksolna, ha most lennének az országgyűlési választások, vagy hogy mennyire elégedett Tarlós Istvánnal, és hogy szükség van-e változásra a főváros élén.

Szeptemberben a budaörsi polgároknak is kijutott a közvélemény-kutatásnak álcázott lejárató kampányból, akkor Wittinghoff Tamással kapcsolatban azt kérdezték, hogy a hívott fél tudja-e, hogy a polgármester kapcsolatban van Gyurcsány Ferenccel, vagy hogy tisztában vannak-e vele, a vezető bármikor elhagyná a várost, ha miniszter lenne.

Karácsony Gergelyről is kikérték már az emberek véleményét úgy, hogy közben arról érdeklődtek, befolyásolja-e a választót, hogy Zugló polgármestere menekülteknek adna lakást, vagy hogy Gyurcsány Ferencet akarja csak hatalomra segíteni.

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy Gödöllőn még Gémesi Györgyöt, a város független polgármesterét is felhívták, hogy szavazna-e magára, ha kiderülne, hogy hűtlen kezelésbe keveredett.

Az Átlátszó azt írta a témában, hogy az Amygdala cég állhat a telefonhívások mögött. Pécsett Péterffy Attila feljelentést is tett rágalmazás miatt, mert szintén kutatásnak álcázott lejárató kérdésekkel támadták. A Szabad Pécs akkor úgy értesült, szintén az Amygdala nevezetű cég nevében telefonáltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor