szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karácsony Gergelyt próbálják lejáratni Zuglóban, de országszerte tapasztalható a jelentés.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergelyről, az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről tesz fel kérdéseket egy közvélemény-kutató cég telefonon - írta a Magyar Hang szerdán. A kérdezők többek között arról érdeklődnek, hogy befolyásolja-e a választót, hogy Zugló polgármestere menekülteknek adna lakást, vagy hogy Gyurcsány Ferencet akarja csak hatalomra segíteni.

A Párbeszéd politikusa az RTL Klub Híradójának elmondta, mindezt hazugságnak tartja, szerinte mindössze a Fidesz lejárató kampányáról van szó. "Nekik az a céljuk, hogy nyilván sok ezer állampolgárt megpróbáljanak félrevezetni" - mondta az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

A csatorna emlékeztetett, hasonló hívásokat kapnak országszerte az emberek, Gödöllőn például Gémesi Györgyöt, a város független polgármesterét is felhívták, hogy szavazna-e magára, ha kiderülne, hogy hűtlen kezelésbe keveredett.

Az RTL Klub megkereste a kutatást végző céget, hogy megtudja, kinek a megbízásából dolgoznak, de nem árulták el. Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke nemmel válaszolt a csatornának arra a kérdésre, hogy ők rendelték-e meg a szolgáltatást, a kormány pedig azt közölte, nem áll szerződésben ilyen nevű kutató cégekkel.

A Magyar Hang azt írta, Amygdala a cég neve. Pécsett Péterffy Attila feljelentést is tett rágalmazás miatt, mert szintén kutatásnak álcázott lejárató kérdésekkel támadták. A Szabad Pécs akkor úgy értesült, szintén az Amygdala nevezetű cég nevében telefonáltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Facebook az új Fidesz? Lejárató sorosozó kampányt fizetett

A magyar kormányéhoz hasonló módszert alkalmazva igyekezett elterelni a figyelmet aktuális botrányairól a Facebook, mely a The New York Times egy cikke szerint egy pr-ügynökséget is felbérelt, hogy a hangoskodókat Soros György ügynökeinek bélyegezze.

A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

A "magyar konzervativizmus gondolatát" terjeszti majd külföldön egy új magyar folyóirat

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

A vártnál is súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése

A vártnál is súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése