szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péterffy Attila rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Több olvasójától is úgy értesült a Szabad Pécs, hogy közvélemény-kutatásnak álcázott lejárató kérdésekkel hívogatják a helyieket. A lap úgy tudja, az Amygdala nevezetű cég nevében telefonálnak és a közéleti témákról szóló közvélemény-kutatásra hivatkozva, a telefonszámot a készülékek nem jelzik ki.

Kezdetben életkort, nemet és irányítószámot kérnek, majd a közvélemény-kutatásnak tűnő kérdéssor gyorsan lejáratásba fordul át. (Az Amygdala nevében egyébként a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. szokott bejelentkezni róluk korábban az Átlátszó és a Magyar Narancs is megírta, elsősorban a Fidesznek kedves témákban kérdezősködnek.)

Néhány kérdés Vári Attila (olimpiai bajnok vízilabdázó, a Fidesz által támogatott polgármesterjelölt helyben) és Péterffy Attila párharcára vonatkozik a 15-20 kérdésből, van, amikor azt kérdezik, kire bíznák a város irányítását: arra, aki Orbán Viktorral összefogva megvédené az országot, vagy, arra, aki Soros Györgyhöz hasonlóan beengedné a migránsokat.

Máshol az a kérdés, hogy kire szavazna: Orbán vagy Gyurcsány jelöltjére. Arra is kíváncsiak a kérdezők, hogy akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el.

Péterffy Attilát is több ismerőse felhívta, őt is megkérdezték telefonon, az ellenzéki (majdnem közös ellenzéki jelölt, de az LMP nem támogatja) a Népszavának azt mondta, megteszi a rendőrségi feljelentést rágalmazás miatt.

„Csütörtökön közzé teszek egy felhívást a pécsiek körében és 100 ezer forintot ajánlok fel annak, aki ezeket az álkérdéseket rögzíti és elküldi nekem. Szeretném ugyanis ezt felhasználni bizonyítékként” – mondta. Hozzátette, számított arra, hogy a Fidesz bevet kreatív eszközöket is a lejáratására, „de, hogy ennyire lemennek kutyába, azon megdöbbentem.”

(Szabad Pécs, Népszava)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Listázták a Külügyminisztériumban a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

Listázták a Külügyminisztériumban a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről