szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi vízilabdázó, a jobbikos Steinmetz Ádám az athéni olimpián nyert aranyérmét szorongatva kérdezte Orbán Viktort a győri polgármester szexbotrányáról.

Az Index beszámolója szerint az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy az ugyancsak olimpiai bajnok Borkai Zsolt viselkedése rossz fényt vet az olimpikonokra, az pedig kérdéses, hogy a felvett életjáradékra erkölcsileg méltó-e.

A miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott:

beteg dolognak tartom, ha valaki saját maga készít vagy készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Az egy beteg dolog.”

A lap szerint a kormányfő úgy folytatta: mindenkinek azt a döntést kell meghoznia, ami rá tartozik. A Fidesz ennek szellemében döntött a Borkai-ügyről: „világossá tettük, hogy útjaink elválnak”. Orbán szerint Győr is meghozta a maga döntését. Az olimpikonoknak is határozniuk kell vagy lehet erről, magyarázta, Steinmetztől pedig azt kérte, forduljon a Magyar Olimpiai Bizottsághoz. (A MOB korábban azt írta lapunknak, hogy az újonnan felálló etikai bizottság foglalkozik majd az üggyel, azt viszont nem árulták el, mikor kezdi meg működését a testület.)

A képviselő viszontválaszában az Index szerint azt mondta, benyújtott egy törvényjavaslatot arról, hogy azokat az olimpikonokat, akik hasonló helyzetebe kerülnek, állítsák etikai bizottság elé, ahol akár az életjáradék megvonásáról is dönthetnek.

Orbán erre úgy felelt, azt kéri a képviselőtől, hogy először az olimpiai bizottsághoz forduljon, a szervezet pedig tegyen javaslatot, amit majd valószínűleg támogatni fognak.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választási kampány finisében tettek közzé fotókat és videókat, amelyeken szexuális aktus közben látható, továbbá korrupcióval gyanúsították meg. Győr polgármesterét újraválasztották, két nappal később bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és függetlenként, de a kormánypártok támogatásával vezeti tovább a várost.

A Belügyminisztérium államtitkára hétfőn egy parlamenti interpellációra adott válaszban elárulta: Borkai ügyében „nyomozás van folyamatban”. A botrányról itt olvashatja a híreinket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában