szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Az alkotmányozás során vetődött fel ez az ötlet - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón, de később kiderült, csak viccelt.

Kormányinfót tartott csütörtökön Gulyás Gergely miniszter és Hollik István szóvivő. Kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy – minekután a CÖF kormánybarát szervezet szóvivője erről beszélt – mit szól ahhoz a kormány, hogy Budapest helyett Debrecen legyen az ország fővárosa. (Erről kezdeményezés is indult a napokban.)

„A 2019. október 13-án tartott magyarországi önkormányzati választások sajátos politikai konzekvenciáinak eredményeként, ma részben ismét Debrecen töltheti be a honi konzervativizmus politikai hátországában kiemelt szereppel bíró közigazgatási központ, és a szellemi-közéleti értelemben vett és pertinax acis nemzeti ellenállás új ’fővárosának’ szerepét” – írta korábban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA-szóvivő.

Gulyás Gergely csütörtökön a Kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva erre a felvetésre azt mondta, az alkotmányozás során felvetődött, de úgy döntöttek, a főváros Budapest marad. „Felmerült, de elvetettük” – mondta a miniszter.

Az új alaptörvényt 2011 áprilisában szavazta meg az Országgyűlés, a szövegezésben Szájer József is részt vett, többek között egy iPad táblagépen.

Frissítés: Pénteken Gulyás a 24.hu-nak azt mondta, csak viccelt, "nem gondolta, hogy olyan újságírók is hallják, akiknek nincs humorérzékük."

A Kormányinfón a hvg.hu munkatársa is ott van, Dercsényi Dávid kollégánk, tudósítását ITT érik el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhalasztották a Cannes-i Filmfesztivált

Elhalasztották a Cannes-i Filmfesztivált

Észak-Korea hackerei már nem is a felhasználókat támadják, taktikát váltottak

Észak-Korea hackerei már nem is a felhasználókat támadják, taktikát váltottak

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok