szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy magas rangú, meg nem nevezett fideszes beszélt erről a lapnak.

Érdekes új cikkel jelentkezett pénteken a Politico: a lap egy meg nem nevezett, de magas rangú kormánypárti képviselőre hivatkozva azt írja, Orbán Viktor miniszterelnök komolyan fontolgatja, hogy kilépteti a Fideszt az Európai Néppártból.

A lap nyilatkozó fideszes szerint a kormánypárt vezetése nem veti el azt az ötletet sem, hogy az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőcsoportjába üljön át, ahol Orbán valamilyen vezető pozíciót tölthetne be.

Az Európai Konzervatívok és Reformisták jobboldali európai politikai pártok képviselőinek csoportja, 2009-ben alakultak meg. Csatlakoztak hozzá többek között a brit Konzervatív Párt, a lengyel Jog és Igazságosság és a Magyar Demokrata Fórum is.

Mindeközben G. Fodor Gábor politológus, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, valamint a kormányhű médiumok egyikének, a 888-nak a főszerkesztője arról beszélt a HírTV egyik műsorában, hogy a Fidesz szerinte nem lesz a Néppárt tagja.

A Fidesz tagsága továbbra is felfüggesztett státuszban van a Néppártban, a sorsuk februárban dőlhet el, de az is benne van a pakliban, hogy a magyar kormánypárt nem várja meg a döntést és magától kilép. A Népszava egy pénteki cikke szerint a Fidesz politikáját értékelő háromtagú bizottság, a “bölcsek” jelentése már elkészült, Donald Tusk pártelnök asztalán fekszik.

Donald Tusk korábban úgy nyilatkozott, sokat fog beszélgetni Orbán Viktorral, mert szeretné hinni, hogy elég okot lehet találni a közös munka folytatására az Európai Néppártban. Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, Orbán szerinte a migrációs válságot csak ürügyként használta, hogy megváltoztassa a gondolkodást a politikáról, a demokráciáról, a toleranciáról, a vallásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lemondó sms ellenére elment az oltópontra, és megkapta az AstraZenecát egy budapesti férfi

A lemondó sms ellenére elment az oltópontra, és megkapta az AstraZenecát egy budapesti férfi

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról