szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány a Facebookon közzétett tájékoztatójában nyugtatja az embereket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedden dél körül az alábbi bejegyzés jelent meg a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán:

Az álhírekről szóló rész előzménye, hogy több ismert és kifejezetten hazugságot terjesztő oldalon hajmeresztő állítások jelentek meg a Kínából indult koronavírusról.

Egy Kínából kedden érkezett repülő elsőtisztjét magas lázzal vitték el, miután a járat leszállt Budapesten, ám a reptér szerint nála nem a koronavírus okozott problémát.

A vírus terjedési irányát ön is megnézheti egy folyamatosan frissülő térképen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Jövő hét végére nagy forgalmat várnak a teraszokon a vendéglátósok

Jövő hét végére nagy forgalmat várnak a teraszokon a vendéglátósok