szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Így kellett (volna) kitölteni a feladatlapokat.

Érettségi 2020
Érettségi a koronavírus-járvány árnyékában: szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődtek az idei középiskolai érettségi vizsgák. A vizsgáztatás fejleményeiről, a feladatsorokról és megoldásokról folyamatosan beszámolunk a hvg.hu-n és oktatási szakportálunkon, az Eduline-on.
Friss cikkek a témában

Megjelent az Eduline-on a középszintű történelemérettségi nem hivatalos megoldása. A HVG oktatási szakportálja számára egy szaktanár töltötte ki a feladatlapokat.

Az első, rövidebb feladatok megoldását itt találja, az első esszéfeladatét itt olvashatja el, a másodikat pedig ezen a linken böngészheti át.

Ahogy megírtuk, a vizsga első részében egyebek mellett az antik kultúráról, a középkori céhekről és Mátyás király külpolitikájáról is kérdezik a vizsgázókat az idei középszintű történelemérettségin, de előkerül a magyarországi romák helyzete, a hidegháború és a Numerus clausus témaköre is. Ezekről a feladatokról az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár azt mondta, egyáltalán nem voltak egyszerűek.

Az esszéfeladatokban a feladatlap készítői a kereszténységről, a II. világháborúról és az 1956-os forradalomról kérdezték a vizsgázókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte