szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pedig háromszor annyian jelentkeztek, mint 2019-ben. Sokan most tették le a tavasszal a járványhelyzet miatt elhalasztott vizsgájukat.

Érettségi 2020
Érettségi a koronavírus-járvány árnyékában: szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődtek az idei középiskolai érettségi vizsgák. A vizsgáztatás fejleményeiről, a feladatsorokról és megoldásokról folyamatosan beszámolunk a hvg.hu-n és oktatási szakportálunkon, az Eduline-on.
Friss cikkek a témában

Tavalyhoz képest háromszor annyi, körülbelül 27 600 diák érettségizett idén ősszel – derül ki abból az összesítésből, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma tett közzé az őszi érettségik eredményéről. A diákok összesen 35 ezer vizsgára jelentkeztek, 8600-an középszinten, 26 400-an pedig középszintű vizsgát tettek. A diákok többsége – 23 300 vizsga – a tavaszi járványügyi védekezés miatt elmaradt előrehozott vizsgát tette most le.

Az Emmi szerint javult a vizsgák eredménye: a középszintű vizsgák átlaga a tavaly őszi 31 százalék helyett 78 százalék lett, az emelt szintű vizsgáké pedig a tavalyi 75 százalék helyett 78 százalékos lett. A sikertelen vizsgák aránya a 2019 őszén mért 13 százalékról idén mindössze 1,5 százalékosra csökkent – írták az előzetes statisztikák alapján.

A minisztérium emlékeztetett, hogy a kormány december 18-i rendeletével még rugalmasabbá teszi az érettségizők lehetőségeit: a járványügyi helyzetre való tekintettel az alsóbb éves érettségizők számára lehetővé válik, hogy írásbeli vizsgaeredményük érvényben tartása mellett, pótló vizsgáikat mostantól bármely (tavaszi vagy őszi) vizsgaidőszakban letehessék, így nem kell azzal a rendes érettségi vizsgájukig várniuk.

A vizsgaszabályzat másik, átmeneti rendelkezése a most végzős vizsgázók számára teszi lehetővé azt, hogy az ősszel esetleg befejezetlenül maradt középszintű vizsgáikat pótló vizsgán – az írásbeli vizsga eredményének megtartása mellett – a 2021. május–júniusi vizsgaidőszakban, a rendes vizsgáik mellett, a hiányzó szóbeli vizsga letételével fejezhessék be, akkor is, ha ezzel párhuzamosan ugyanabból a vizsgatárgyból emelt szinten is vizsgáznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan

India a nyájimmunitás közelébe érhetett, de nem tudja, hogyan