szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több feladatban aprólékosan kidolgozott válaszokat várnak.

Érettségi 2020
Érettségi a koronavírus-járvány árnyékában: szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődtek az idei középiskolai érettségi vizsgák. A vizsgáztatás fejleményeiről, a feladatsorokról és megoldásokról folyamatosan beszámolunk a hvg.hu-n és oktatási szakportálunkon, az Eduline-on.
Friss cikkek a témában

Nem egyszerűek – foglalta össze véleményét a középszintű történelemérettségi első részéről az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár.

A pedagógus azt mondta a HVG oktatási szakportáljának, hogy a tizenkét, rövidebb válaszokat igénylő feladatok között akad olyan is, amire szerinte inkább az emelt szinten vizsgázók számíthattak. A feladatlap készítői ráadásul igazán aprólékos, részletekbe menő válaszokat várnak, ezért a diákoknak érdemes nagyon alaposan elolvasni az utasításokat.

A feladatsorban szerepel kétféle kifejtendő feladat is. Az egyiket 100-130, a másikat 210-260 szavas esszében kell megválaszolni.

Ahogy megírtuk, az érettségi első részének témái között szerepel egyebek mellett az antik kultúra, a középkori céhrendszer, Mátyás király külpolitikája, de a magyarországi romák helyzete és a hidegháború is.

A történelemérettségiről részletesen az Eduline percről percre tudósításában olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Történelemből vizsgáznak a középiskolások

Az érettségik első két napján alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódnak ma reggel 9 órától a vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten történelemből írásbeliznek országszerte.

Szövet borítja és egy kis ventilátor is van az Apple fejlesztés alatt álló VR-szemüvegében

Szövet borítja és egy kis ventilátor is van az Apple fejlesztés alatt álló VR-szemüvegében

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

5,7 milliárdért gyártanak új kompokat és katamaránokat a Balatonra

5,7 milliárdért gyártanak új kompokat és katamaránokat a Balatonra