szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rövidebb válaszokat igénylő feladatok után következnek a kifejtősek.

Érettségi 2020
Érettségi a koronavírus-járvány árnyékában: szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődtek az idei középiskolai érettségi vizsgák. A vizsgáztatás fejleményeiről, a feladatsorokról és megoldásokról folyamatosan beszámolunk a hvg.hu-n és oktatási szakportálunkon, az Eduline-on.
Friss cikkek a témában

A kereszténység születése, a II. világháború és az 1956-os forradalom is szerepel témaként a történelemből középszinten érettségizők feladatainak második részében – tudta meg az Eduline.

A HVG oktatási szakportálja azt írja, hogy a diákok az esszéfeladatok mindegyikénél kapnak valamilyen forrást – például szöveget, képet, adatot vagy térképet – segítségképpen.

Ahogy megírtuk, a vizsgán kétféle kifejtendő feladatot kell megoldani. Az egyikre rövidebben, 100-130, a másikra hosszabban, 210-260 szóban kell választ adni.

Az érettségi első felében rövidebb válaszokat igénylő feladatokat kaptak a vizsgázók, amelyek az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint nem voltak egyszerűek.

A portál a történelemérettségi legfontosabb híreiről percről percre tudósít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Korrekt matekérettségiről beszélnek a diákok a vizsga után

Senki sem találta kimondottan nehéznek a matekérettségit, bár egyes feladatokkal – főleg a végén – meggyűlt a bajuk a hvg.hu által megkérdezett diákoknak. Beszélgettünk velük arról is, hogyan zavart be nekik a koronavírus-járvány. Kiderült, egyikük lecsúszott a felvételiről miatta.

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

A hétfő reggeli síntörés miatt még ma is késnek a vonatok Kőbánya-Kispestnél, este az utat is le fogják zárni

A hétfő reggeli síntörés miatt még ma is késnek a vonatok Kőbánya-Kispestnél, este az utat is le fogják zárni